20. SPLIT MARATON – otvaranje prijava

Nakon 19 uspješno održanih polumaratona u 2020. godini Maraton klub Marjan organizira manifestaciju 20. SPLIT MARATON u sklopu koje će se održati utrke maratona, štafetnog maratona, polumaratona, Trofej Slobodne Dalmacije (5 km) i dm dječje milje (4 utrke za djecu do 15 godina).

19. Split Half Marathon je održan s najvećim brojem trkača ukupno (više od 3.200) od čega je gotovo 2.500 polumaratonaca trčalo najljepšim dijelovima Splita što nas je i potaklo na organizaciju maratona koji će omogućiti trkačima iz cijelog svijeta jedinstveni doživljaj Splita – najlipšeg grada na svitu. Maraton ima start i cilj na središnjem dijelu Rive, a vodi kroz srce Splita prema izlazu iz grada i prolazi sjevernom splitskom obalom, obilazi malu Veneciju (Vranjic), ulazi u vojnu luku LORA i na Poljudsku ljepoticu, preko Marjana dolazi na južnu splitsku obalu i sve dalje uz more preko luke, Bačvica, Žnjana natrag oko Palače do cilja – Rive.

Manifestacija će se održati zadnji vikend u veljači (21. do 23. veljače 2020.), a za staze maratona i polumaratona je već ishođen AIMS certifikat. Prijave za utrke maratona/štafetnog maratona, polumaratona i Trofej Slobodne Dalmacije otvaramo 01.06., dok će se prijave za dm dječje milje otvoriti 01.01.2020.

Sve informacije o prijavam i utrkama su objavljene u raspisu utrka na mrežnoj stranici www.splitmarathon.com.

Sviđa vam se ovaj članak?

Scroll to Top