Na Splitskom polumaratonu trčat će i slovenski predsjednik Borut Pahor

Na ovogodišnjemu Splitskom polumaratonu (Split half maraton), koji će se u nedjelju, 24. veljače trčati na dionici od 21,1 kilometra, sudjelovat će i predsjednik Slovenije Borut Pahor, koji se prijavio za tu utrku, izjavio je u petak na konferenciji za novinare organizator tog polumaratona Kristijan Sindik.

“Predsjednik Slovenije stiže u Split već sutra poslijepodne, a polumaraton koji će i on trčati starta u nedjelju u devet sati na Rivi”, rekao je Sindik.
Za sudjelovanje na polumaratonu prijavio se i međimurski župan Matija Posavec, a splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara prijavio se za sudjelovanje u utrci od pet kilometara pod nazivom “Trofej Slobodne Dalmacije”, koja će se održati također u nedjelju u sklopu Split half maratona.
“Za ovogodišnji Split half maraton prijavljeno je 2500 sudionika iz 40 zemalja, među kojima je i 30 predstavnika Europske središnje banke koji dolaze iz šest zemlja”, rekao je Sindik. Dodao je da će se u sklopu Split half maratona u subotu održati i utrka “Dječja milja” na kojoj će sudjelovati učenici osnovnih i srednjih škola.
Ponovio je kako će se sljedeće godine u Splitu, umjesto polumaratona, održati pravi maraton s dionicom od 42,2 kilometra.
U sklopu Split half maratona u Sportskom centru Gripama otvoren je i prvi sajam sporta, rekreacije i fitnesa START 2019. na kojem je izložena sportska oprema te oprema za fitnes i aerobik.

“U sklopu ovog sajma, kojim želimo poticati građane na bavljenje sportom, upriličit će se 21 fitnes program te više predavanja i prezentacija, primjerice o zdravoj prehrani za učenike osnovnih škola”, rekao je Bogdan Šarić, direktor tvrtke Sajam Split, koja je organizator tog sajma sporta, rekreacije i fitnesa u sklopu kojeg će se “održati i natjecanje u obaranju ruku”.
Na tom sajmu sudjeluje i Ministarstvo obrane s prezentacijom svojih programa.
“Ministarstvo obrane na ovom sajmu predstavlja svoje programe vojnog inženjerstva, vojnog pomorstva i program vojnog pilota”, rekao je časnik Kristijan Blažević.

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban i direktorica Turističke zajednice Grada Splita Alijana Vukšić istaknuli su kako je Splitski polumaraton iznimno važna manifestacija za turističku predsezonu jer sudionici tog natjecanja pri povratku u svoju zemlju “nose pozitivne dojmove i tako afirmiraju Split kao destinaciju”.

Sviđa vam se ovaj članak?

Scroll to Top