Split Maraton

23. Split Maraton – 26.02.2023.

Split Maraton je manifestacija potekla iz Splitskog polumaratona koji organizira udruga Split Maraton.

Pripremu i provedbu manifestacije tijekom cijele godine vodi„Organizacijski odbor Split Maratona“ koji djeluje na volonterskoj bazi i narastao je na 25 stalnih članova.

Začeci „Splitskog polumaratona“ sežu u 2001. godinu kada je održan po prvi put. Prvih godina se održavao isključivo na području Park šume Marjan, a od 2007. se održava sa startom i ciljem na Rivi u sklopu događanja proslave sv. Dujma. U 2015. godini se mijenja staza koja zadržava start i cilj na Rivi, ali je kružna i obilazi veliki dio grada i sve njegove značajne simbole.

U 2016. godini se mijenja termin održavanja Splitskog polumaratona na posljednji vikend u veljači što je rezultiralo značajnim i kontinuiranim rastom broja sudionika. Uz rast broja sudionika povećava i broj pratećih događanja poput sportskog sajma i utrka za djecu.

U 2020. se održao i puni maraton sa štafetnim maratonom uz već tradicionalni polumaraton, Trofej Slobodne Dalmacije (utrka na 5 km) i dm dječje milje.

2021. godine se zbog epidemioloških mjera termin mijenja te će se Splitski maraton održati u punom programu kao i godinu ranije. Vidimo se!

2022. je za nama, sa svojim novim rekordima. Hvala vam na svemu.

A za 2023. već imamo planove. Ponovno ćemo se vidjeti u veljači, možete u kalendar upisati datum – 26.02.2023.

Trkači o STM!

Bilo je čudesno, nezaboravno i neponovljivo! Hvala organizatoru i volonterima! A.R.Š.

Scroll to Top