Splitski polumaraton: ‘Takve slike grada nema ni u jednom turističkom obilasku’

Da Splitski polumaraton (22. – 24. veljače 2019.) nije priča koja se tiče samo organizatora Maraton kluba Marjan dokazuje i prezentacija koju su predstavnici te manifestacije održali kako bi animirali članove Splitskog saveza sportova na aktivno sudjelovanje. Bilo kao trkači, volonteri ili navijači uz stazu.

U svečanom salonu Sportskog centra Gripe uvodnu je riječ dao Nenad Periš, predsjednik SSS-a.

– Podržavamo ovaj veliki događaj, a potičemo i rekreativno bavljenje sportom, kojem doprinosi upravo Splitski polumaraton. Pozivamo sve naše članove da sudjeluju, a odlukom Izvršnog odbora iznos plaćen za startnine priznavat će se kao trošak natjecanja u sredstvima koje pokriva Grad Split – rekao je Periš okupljenima među kojima su bili i naši slavni olimpijci poput Denija Lušića, Igora Boraske i Josipa Reića.

U ime organizatora prezentaciju su održali Kristijan Sindik, predsjednik Organizacijskog odbora, i njegova zamjenica Iris Jurčić. Sindik je u prvom redu istaknuo ljepotu staze polumaratona.

– Takve slike grada nema ni u jednom turističkom obilasku. Riva, Marmontova, Ulica Domovinskog rata koja je bila zatvorena vjerojatno samo onda kad je Papa dolazio, zatim vojna baza Lora u koju samo mi od sportskih projekata ulazimo, Poljud, Marjan kao sportski dnevni boravak, pa opet Riva…

Sindik je prezadovoljan brojkom volontera (oko 400), a sljedeći je korak angažirati što više navijača uz stazu, pogotovo za maraton koji debitira sljedeće godine.

– Ljudima to puno znači. Istrčao sam najveće svjetske maratone i znam kako je kad ti na 35. kilometru treba neki poticaj. Ako ispred sebe ne vidiš nikoga, teško se natjerati. Da svatko od nas pozove 10 ljudi, već smo puno napravili. 

Jurčić je zahvalila na potpori SSS-u, Gradu Splitu, Splitsko-dalmatinskoj županiji te njihovim turističkim zajednicama, istaknuvši kako žele da zadnji vikend u veljači bude pravi festival sporta, a da dan utrke polumaratona u budućnosti postane i dan bez automobila.

– Od SSS-a želimo da se što više djece prijavi i sudjeluje na dječjim miljama, kao i da budu podrška, volonteri, navijači… Dogodine će nam na utrci maratona trebati još više volontera i pomoći, svi su dobrodošli – zaključila je Jurčić.

Sviđa vam se ovaj članak?

Scroll to Top